Dopyt
×

Čo je to ofsetová tlač?

Ofsetová tlač je tradičná metóda tlače, ktorá sa používa už desaťročia. Princípom ofsetovej tlače je prenos farby na tlačovú formu, ktorá sa potom prenesie na tlačový materiál, ako je papier alebo kartón. Táto metóda je ideálna na veľké objemy tlače, a preto sa často používa na tlač novín, časopisov, brožúr a iných hromadných tlačovín.

 Aké sú výhody ofsetovej tlače?

  1. Kvalita tlače: Ofsetová tlač poskytuje vysokú kvalitu tlače s ostrými detailmi a živými farbami.
  2. Nákladová efektívnosť pri veľkých objemoch: čím väčšia je tlačová úloha, tým je ofsetová tlač nákladovo efektívnejšia, pretože náklady na jednu tlač sú nižšie.
  3. Rôzne tlačové materiály: Ofsetová tlač umožňuje tlačiť na rôzne druhy papiera, kartónu a iných materiálov.

 Aké sú nevýhody ofsetovej tlače?

  1. Náklady na nastavenie: Ofsetová tlač si vyžaduje určité náklady na prípravu tlačových foriem a strojov pre každý tlačový projekt. Preto môže byť pri malých zákazkách ekonomicky nevýhodná.
  2. Časová náročnosť: Nastavenie ofsetovej tlače môže trvať dlho, čo znižuje flexibilitu malých zákaziek alebo zákaziek s krátkymi termínmi.

 Čo je digitálna tlač?

Digitálna tlač je pokročilejšia technika, ktorá využíva digitálne údaje na prenos obrázkov priamo na tlačový materiál. Táto metóda je vhodná pre malé až stredné náplne a umožňuje rýchle výtlačky s minimálnymi nákladmi na prípravu. Digitálna tlač je ideálna na personalizované tlačoviny a krátkodobé výtlačky s rýchlou realizáciou.

 Aké sú výhody digitálnej tlače?

  1. Rýchlosť a flexibilita: digitálna tlač umožňuje rýchle a flexibilné výtlačky s minimálnym nastavením stroja, takže je ideálna pre malé zákazky alebo zákazky s krátkymi termínmi.
  2. Personalizácia.
  3. Kvalita tlače: moderné digitálne výtlačky dosahujú vysokú kvalitu, ktorá môže konkurovať ofsetovej tlači.

 Aké sú nevýhody digitálnej tlače?

  1. Vyššie náklady na veľké úlohy: pri tlači veľkých množstiev môžu byť náklady na digitálnu tlač vyššie ako pri ofsetovej tlači.
  2. Obmedzené možnosti tlačových materiálov: niektoré špeciálne tlačové materiály nemusia byť kompatibilné s digitálnou tlačou.

 Ktorú možnosť si vybrať pre svoj tlačový projekt?

Pri uvažovaní o voľbe medzi ofsetovou a digitálnou tlačou je dôležité zvážiť niekoľko faktorov:

  1. Veľkosť tlačovej úlohy: v prípade veľkých, veľkoobjemových výtlačkov je ofsetová tlač zvyčajne cenovo výhodnejšia.
  2. Krátke termíny: Ak potrebujete rýchlu realizáciu a malé množstvo výtlačkov, lepšou voľbou je digitálna tlač.
  3. Personalizácia: ak chcete tlačiť personalizované materiály s rôznymi detailmi na každom výtlačku, digitálna tlač je ideálnou voľbou.
  4. Špeciálna tlač materiálov: Ak potrebujete tlačiť na špecifické materiály, uistite sa, že sú kompatibilné so zvolenou metódou tlače.

 Ofsetové aj digitálne metódy tlače majú svoje výhody a nevýhody, ktoré by ste mali zvážiť pri rozhodovaní o najlepšej voľbe pre váš tlačový projekt.

Ak máte veľké množstvo tlačových materiálov a kvalita je kľúčovým faktorom, ofsetová tlač môže byť tou správnou voľbou. V prípade malých zákaziek, rýchlych realizácií a personalizovaných výtlačkov bude lepšou voľbou digitálna tlač. Dôkladne zvážte svoje potreby a požiadavky a poraďte sa s nami, aby boli vaše tlačové projekty úspešné a efektívne.

B2B spolupráca

Ponúkame veľmi výhodné ceny a zľavy pre tlačiarne, grafické štúdiá či reklamné agentúry.
Zistiť viac

Blog & novinky

Aktuálne zo sveta ABC tlačiarne - nové technológie, tlačiarenské materiály, zaujímavosti a oveľa viac.
Zistiť viac