Dopyt
×

Nedostatočné rozlíšenie obrazu

Jednou z najčastejších chýb je používanie obrázkov s nízkym rozlíšením. Ak použijete obrázok s nízkym rozlíšením (72 dpi - bodov na palec) namiesto vyššieho rozlíšenia (300 dpi), výsledný tlačený materiál bude rozmazaný a rozpixelovaný. Nezabudnite, že obrázky určené na web a sociálne médiá majú nižšie rozlíšenie, zatiaľ čo na tlač sa musí použiť vyššie rozlíšenie. Vždy sa uistite, že vaše obrázky majú dostatočné rozlíšenie pre požadovaný formát tlače.

Nepoužívanie správneho farebného profilu

Farebný profil je dôležitým aspektom pri príprave súboru na tlač. Použitie nesprávneho farebného profilu môže spôsobiť, že tlačový materiál bude mať iný farebný odtieň, ako vidíte na obrazovke. Pre tlačové materiály je dôležité používať farebný profil CMYK, nie RGB, ktorý sa používa pri digitálnom zobrazovaní. Pred tlačou vždy overte, či je použitý farebný profil správny.

Ignorovanie značiek úrody

Orezové značky sú značky na okrajoch dokumentu, ktoré označujú miesto, kde sa po tlači použil orez. Pri vytváraní tlačového materiálu sa vždy uistite, či sú orezové značky nastavené správne.

Používanie nesprávnych fontov

Používanie nesprávnych fontov môže spôsobiť, že váš tlačený materiál bude nejasný alebo ťažko čitateľný. Niektoré písma sú určené len na digitálne použitie a nemusia byť vhodné na tlač. Okrem toho, ak použijete príliš veľa rôznych písiem, výsledný dizajn bude neprehľadný. Vyberte si vhodné písma pre tlačové materiály a zachovajte jednoduchosť.

Ignorovanie formátu súboru

Použitie nesprávneho formátu súboru môže spôsobiť stratu kvality alebo nepresné zobrazenie. Najlepšou voľbou pre tlačové materiály je formát Portable Document Format (PDF). PDF zaručuje konzistentnosť a zachováva kvalitu vášho návrhu bez ohľadu na to, na akom zariadení alebo softvéri sa otvorí.

Príprava súboru na tlač môže byť náročný proces, ale dodržiavaním základných pravidiel a vyhnutím sa najčastejším chybám môžete dosiahnuť skvelé výsledky. Uistite sa, že vaše obrázky majú dostatočné rozlíšenie, použite správny farebný profil, zahrňte orezové značky, vyberte vhodné písma a použite správny formát súboru.

 

 

B2B spolupráca

Ponúkame veľmi výhodné ceny a zľavy pre tlačiarne, grafické štúdiá či reklamné agentúry.
Zistiť viac

Blog & novinky

Aktuálne zo sveta ABC tlačiarne - nové technológie, tlačiarenské materiály, zaujímavosti a oveľa viac.
Zistiť viac